1. Јајцата и шеќерот убаво се матат.
  2. Се додаваат маслото и млекото или киселата вода, а потоа се додаваат гризот, брашното, лешниците и печивото.
  3. Смесата се става во намрсена тава број 30 и се печи на 175 степени.
  4. Во меѓувреме се вари шербетот, кој треба да врие околу 5 минути, а ванилите се додаваат на самиот крај.
  5. Потурете млако со млако, односно пред целосно да олади паднишпанот потурете со млакиот шербет.

 

 

Автор: Клара Бос

Авторски текст, не смее да се користи за комерцијални цели или/и реемитување